Vandaag speelde Oirschot Vooruit zijn derde wedstrijd in de competitie tegen het gepromoveerde Stiphout Vooruit. Beide ploegen hadden uit de eerste twee wedstrijden één punt overgehouden. Een belangrijke wedstrijd om aansluiting te behouden met de overige teams.

De wedstrijd werd gespeeld op het mooi gelegen Sportpark Molenven in Stiphout onder een prachtig najaarszonnetje. Om stipt 14.30 uur werd gefloten voor het aanvangssignaal door de pas 20-jarige scheidsrechter Yannick Bos uit Gulpen.

De eerste kans was voor de thuisclub. Luuk de Vries werd in de 3e minuut aangespeeld vanaf links en speelde zich handig vrij. Gelukkig miste hij voor open doel. Rond de 10e speelminuut kreeg Daan Hagemeier enkele mogelijkheden, hij wist deze echter niet te benutten.

In de 20e minuut een aanval over rechts van Stiphout Vooruit. De bal werd laag voor het doel geplaatst en binnengetikt. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegen vermeend buitenspel. Even later opnieuw een aanval van de thuisploeg. Ditmaal werd deze echter van de doellijn gehaald door de Oirschot Vooruit verdedigers.

Oirschot Vooruit wist hier weinig tegenover te stellen. Leed veelvuldig balverlies en het vertoonde spel oogde erg onrustig. In de 40e minuut kreeg Koen van de Heerebeek na een vlotte combinatie de bal aangespeeld en schoot van buiten de 16-meter op doel buiten het bereik van keeper Strijbosch. Een prachtig doelpunt wat het absolute hoogtepunt van de eerste helft en de geheld wedstrijd was.

Het eerste deel van de tweede helft gebeurde er niets noemenswaardigs. Een rommelig spelbeeld van beide kanten. Het laatste kwartier kreeg Oirschot Vooruit wat meer mogelijkheden. Max van de Wal kwam en paar keer goed door op rechts. Rondom de 80e minuut werd er aan beide zijden gewisseld. Hier verscheen het eerste briefje met tactische tips op de amateurvelden. Een primeur van de trainer van Stiphout. De spelers van de thuisploeg hadden het druk met het lezen van de aanwijzingen. We weten niet wat er op stond, maar snel hierna stond het 0-3!

Eerst werd met een steekballetje van Koen Versteden de prima ingevallen Hessel Kemps vrij voor de keeper gezet. Hij omspeelde de doelman en ronde bekwaam af, 0-2. Een minuut later in de 84e minuut een lage voorzet vanaf rechts die bekwaam werd afgerond door Daan Hagemeier, 0-3. Dit was tevens de eindstand.

Door deze overwinning wordt de aansluiting gehouden met de koplopers van de competitie. Het vertoonde spel was nog niet optimaal, maar er is duidelijk progressie gemaakt in vergelijking met de eerder wedstrijden.