Omdat de al uitgestelde wedstrijd tegen Vessem op 4 mei op het laatste moment weer niet door kon gaan, vanwege de hevige regenval op het Vessemse sportpark De Lille vlak voor aanvang, besloot de KNVB de wedstrijd op donderdagavond 16 mei op het kunstgras in Middelbeers te laten spelen. En Vessem startte alsof het thuis speelde, vol op de aanval. Nadat al een riante kans was gemist zette Thomas Maas zijn team op voorsprong. Lang kon Vessem daar niet van genieten, want Lars van de Sande scoorde al snel tegen. Hierna nam Beerse Boys meer het heft in handen. Met twee doelpunten in de tweede helft bezorgde Niels van Heerbeek de volle winst van 3-1 bij Beerse Boys.

Het eerste kwart van de wedstrijd was Vessem de bovenliggende partij met enkele goede scoringsmogelijkheden. In de 8e minuut ging een ogenschijnlijk niet te missen kans net naast het Beerse doel. Verder leidde het spel van de “thuisploeg” niet tot echt grote kansen, maar in de 22e minuut vond Thomas Maas toch een gaatje in de Beerse defensie na een snelle aanval; hij schoot in de uiterste benedenhoek raak. De verdiende voorsprong stond echter maar ruim een minuut op het scorebord want de 24e minuut was nog maar net aangebroken toen Jannes Mulders een hoge voorzet op doel kopte. Daar werd de bal wel tegengehouden, maar deze kwam bij Lars van de Sande terecht en die ‘hakte’ de bal in het Vessemse doel: 1-1. Vijf minuten later waagde Robin van Rooy van afstand te scoren, maar hij mikte net te hoog en ook in de 32e minuut ging een kopbal uit een Beerse hoekschop net over. Ook Niels van Heerbeek probeerde het net te vinden met een kopbal; dit keer ging de bal in de 36e minuut voorlangs. Voor Vessem was Rens van den Heuvel op rechts gevaarlijk in de 41e minuut; na een snelle combinatie verscheen hij alleen voor doelman Rob Wilborts die de bal met zijn benen keerde.

In het tweede bedrijf gingen beide ploegen voor de winst. Beerse Boys was daar effectiever in en kwam in de 66e minuut op voorsprong door een doelpunt van Niels van Heerbeek. Hij was de meest attente speler nadat Jannes Mulders een hoge voorzet in feite doorkopte. De genadeklap voor Vessem kwam al snel, want in de 70e minuut verscheen de veilige 3-1 stand op het scorebord. Erik Jans werd op rechts in de ruimte aangespeeld en diens voorzet bereikte Niels van Heerbeek voor het Vessemse doel en die gleed de bal onhoudbaar voor doelman Marijn van Rooij binnen. Het vlagsignaal voor buitenspel leek in eerste instantie door scheidsrechter Witsiers overgenomen te worden, maar hij keurde de treffer toch goed. In het restant van de wedstrijd deden beide ploegen hun best om nog iets aan de stand te veranderen, maar bij Vessem heerste Roel Sterken in de verdediging en bij Beerse Boys Sjoerd van Beers.