Voor beide ploegen was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie van belang: Beerse Boys zou moeten winnen om de derde plaats op de ranglijst met zekerheid vast te houden (met als gevolg dat niet op donderdagavond aan de nacompetitie voor promotie begonnen zou moeten worden) en Braakhuizen om zeker te blijven van deelname aan de nacompetitie voor behoud van het derdeklasser schap. Het bleef tot in de blessuretijd spannend. Niels van Heerbeek had Beerse Boys in de eerste helft naar een voorsprong geschoten, terwijl Amin Benali in het tweede bedrijf het net vond namens Braakhuizen. Met deze stand zou het doel voor de thuisploeg behaald zijn, maar voor Beerse Boys niet. De extra tijd, die overigens terecht bijgeteld werd door scheidsrechter Jansen, bracht voor Beerse Boys alsnog het gewenste resultaat doordat Robin van Rooy in de laatste minuut een strafschop benutte. Uitslag derhalve 1-2 en dat betekende voor Braakhuizen, door de winst van Rood Wit V op RKVVO, rechtstreekse degradatie naar de vierde klasse.