Het was al voor de 35 keer dat dit kampioenschap georganiseerd wordt in Oirschot. Er waren 32 deelnemers die zich hadden opgegeven om deel te nemen aan het kampioenschap. De voorronde wedstrijden werden in de periode van 30 maart t/m 20 april in 5 poules in Café ’t Vrijthof.

De finalisten Jos van Haren, Maarten Smetsers, Martien Geenen, Noud vd Ven, Ton van Hastenberg, Frans Bevers, Maria Timmermans en Vincent van de Loo er werd gespeeld met de Bruin sijsteem. Dat wil zeggen dat na elke gespeelde ronde, opnieuw ingedeeld moest worden en dat de speler die bovenaan staat beschermd wordt, daarbij moeten alle spelers daarbij aanwezig zijn.

Op vrijdag 19 april moesten alle finalisten om 19.00uur aanwezig zijn. Op deze wedstrijdavond moesten er 2 rondes volledig gespeeld worden, Er waren maar 2 spelers die nog ongeslagen waren Noud van de Ven en Vincent van de Loo. Vervolgens werden de leden op Dinsdag 23 april om 19.00uur verwacht want de bedoeling was dat er die avond ook 2.5 rondes gespeeld moesten worden Het werd toch spannend want Vincent verloor zijn wedstrijd En daar kon Ton van Hastenberg van profiteren en de tweede plaats gaan innemen. Na het einde v.d. avond Was speler Noud van de Ven nog ongeslagen met 8 punten en Frans Bevers kon de tweede plaats gaan innemen omdat Hastenberg zijn 4e ronde wedstrijd verloor Dus bij het begin van de 5e ronde was er plots een afmelding van finalist Jos van Haren kanshebbers om kampioen te worden. Die was goed ziek geworden en moest zijn rust houden van de huisarts.

Tenslotte was het toch Noud van de Ven die de minste zenuwen had en in 8 beurten en een moij van 4.00 met een hoogste serie van 16.

Ook de nieuwkomers Ton van Hastenberg en Martien van Geenen met Maria Timmermans speelde de finalewedstrijden ook goed mee. Tenslotte mocht Noud zich na de coronatijd kampioen van Oirschot Libre noemen.

Na alle gespeelde wedstrijden werden door de wedstrijdleiding Henk en Peter de prijzen door de voorzitter aan finale deelnemers uitgereikt.

Ook Frans en Petrie werden bedankt voor het aanwezig zijn van goed biljart materiaal.

Verder wil de vereniging BV t Vrijthof Libre iedereen bedanken voor het deelnemen en sportiviteit van de gespeelde wedstrijden zowel in de voorronde en finale dagen.